NOUTATIOPINII

Am uitat de tricolor?

A-350x196

Astăzi, 26 Iunie, este Ziua Drapelului Național, sărbătoare identitară instituită prin lege în 1998. Este o zi dedicată celui mai important și reprezentativ simbol românesc: tricolorul roșu, galben și albastru. Încă din vechime cele trei culori au fost folosite de către români ca simbol al lor, ca din 1859 și până în prezent să fie prezente pe drapelul de stat al României. Sub acest steag au avut loc fapte de eroism, s-a scris istorie și s-a dus o luptă permanentă pentru națiunea română. Tricolorul este trecutul, prezentul și viitorul neamului nostru, este cea ce îl reprezintă pe fiecare român. Dar câți români se mai mândresc astăzi cu drapelul național? Câți români mai afișează astăzi tricolorul?

La 1 Ianuarie 2007 am aderat la Uniunea Europeană și toți naivii se așteptau că vor fi salarii mai mari, prețuri mai bune și prosperitate. În schimb UE ne-a transformat într-o colonie și a continuat opera clasei politice de distrugere a economiei românești. Iar pe plan moral birocrații de la Bruxelles ne-au impus doar non-valori care nu au nici o legătură cu adevărata cultură europeană. Și totuși, în timp ce în alte țări euroscepticismul este în creștere, la noi mulți cetățeni arborează cu o mândrie prostească drapelul UE, nu de puține ori fără tricolor lângă el. Steagul UE este prezent nu doar pe instituțiile publice, dar și pe casele a mulți români, pe mașini și chiar pe unele biserici (cu toate că uniunea duce o politică anti-creștină). Unii români mânați de un etno-masochism irațional au ajuns să nu mai țină la steagul tricolor în favoarea unei cârpe albastre care nu e altceva decât echivalentul modern al steagului sovietic.

În acest context fiecare român care arborează tricolorul (nu doar cu ocazia sărbătorilor naționale) face un gest revoluționar, se opune modei anti-naționale ce ne este impusă de mass-media și își afirmă identitatea, ține să arate cine e stăpân pe acest pământ. Iar din fericire, încă sunt destui români ce iubesc drapelul național. Sub cele trei culori s-a petrecut istoria noastră, sub acest drapel au murit sute de mii de eroi în războiul de independență, în cele două războaie mondiale și în lupta împotriva comunismului. Câți înaintași au murit pentru Uniunea Europeană sub steagul albastru? Ce ne-a oferit nouă această structură suprastatală de trebuie să uităm cine suntem pentru a deveni ”europeni”?

Alte națiuni se mândresc cu drapelul lor și îl pun la loc de onoare. De ce să nu facem și noi românii la fel? De ce să nu ne respectăm și noi? Americanii, englezii, rușii, ungurii, slovacii, grecii sau polonezii pun la loc de cinste simbolurile lor naționale. Să fim noi inferiori față de alții? Nu cred asta. Astăzi, când tricolorul românesc este batjocorit de către extremiștii maghiari chiar în inima României, iar în Basarabia comuniștii îl numesc ”simbol fascist”, e datoria fiecărui român să iubească și să afișeze steagul istoriei noastre naționale. De Ziua Drapelului să ne amintim cât de importantă este identitatea noastră și să fim mândri că suntem români! De Codrin Goia –FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.