NATIONALSTIRI

ULTIMA ORA: Pericol de a lua HEPATITA! Evitati persoanele de etnie tiganeasca si mijloacele de transport cu care circula!

Tiganii nespalati au pretentii sa fie internati si tratati pe banii statului.

tigan-620x350

Focar de hepatită de tip A la Buzău: 23 de puradei au fost internaţi  pe banii romanilor deoarece satra nu se poate integra in societate.

33 de puradei din cartierul buzoian Simileasca au fost diagnosticaţi cu hepatita A (boala mainilor nespalate). 23 dintre aceştia au fost internaţi la secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, costurile fiind suportate de contribuabili.
Focarul de hepatita A din municipiul Buzău a fost identificat pe Aleea Grădinilor nr. 4, într-o comunitate tiganeasca în care există o singură sursă de apă, iar mizeria şi condiţiile de viaţă lasă mult de dorit. Boala a fost semnalată la puradei cu vârsta cuprinsă înte 1 şi 16 ani. În zonă locuiesc aproximativ 500 de tigani, iar 216 dintre aceştia au receptivitate maximă.

CITESTE SI REPORTAJUL: PE URMELE TIGANILOR DIN BUZAU

Deja o parte din „elevii” de etnie tiganeasca ai Şcolii nr. 14 din cartierul Simileasca au început să fie vaccinaţi. Este vorba despre 78 de „elevi” care locuiesc în zona focarului şi care au fost deja imunizaţi (tot pe banii romanilor).

„Deocamdată, s-au primit 100 de doze de vaccin de la Ministerul Sănătăţii urmând ca, în scurt timp, să se mai primească încă 100 de doze”, a declarat medicul Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

„Boala mâinilor murdare“ a fost semnalată şi la patru preşcolari tigani de la Grădiniţa nr. 10 din oraş. Riscul este crescut mai ales că este vorba despre puradei care învaţă în comunitate şi pot răspândi virusul la toţi copiii din jur.

„Atât la şcoală, cât şi la grădiniţă au fost luate măsuri de dezinfecţie a sălilor de clasă şi de impunere a obligativităţii copiilor să aibă asupra lor o sticlă cu apă. Totodată, pe Aleea Grădinilor au fost efectuate dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pentru a limita extinderea virusului”, a mai declarat medicul Carmen Scîntei.

Primul caz a apărut pe 19 septembrie, însă boala a fost asociată cu o altă afecţiune, fapt ce a împiedicat diagnosticarea şi tratarea, favorizând răspândirea bolii.

Hepatita virala A este o boala infectioasa, care se transmite prin contact direct cu persoanele bolnave; si indirect prin: apa, alimentele, obiectele contaminate si vectorii (muste, gandaci si rozatoare).

Semnele bolii: lipsa poftei de mancare, greturi, varsaturi, dureri abdominale, stare generala alterata, oboseala accentuata, persistenta, urina inchisa la culoare si scaunele decolorate, ingalbenirea ochilor si a pielii=icter (Galbinare).

Daca apar aceste simptome, adresati-va medicului de familie! Medicul este acela care poate decide care este conduita de urmat in cazul fiecarui pacient.

Metode de prevenire: spalarea mainilor cu apa si sapun inainte de fiecare masa, precum si dupa fiecare folosire a toaletei, spalarea fructelor si legumelor inante de a le consuma, pastrarea alimentelor in conditii igienice, pastrarea curateniei in locuinta, precum si in jurul locuintei, indepartarea corecta a gunoiul menajer, consumul de apa numai din surse autorizate, distrugerea vectoriilor (muste, gandaci si rozatoare), vaccinarea.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.