ULTIMA ORA! Romania a cerut ASISTENTA INTERNATIONALA în lupta cu COVID-19
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 5 octombrie 2021, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19.
CNSU a cerut ajutor în lupta cu pandemia de COVID-19, în valul patru de infecții cu SARS-CoV-2, prin Hotărârea nr. 78 din 5 octombrie, după cum urmează:
- solicitarea de asistență internațională constând în achiziționarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum;
- solicitarea de asistență internațională constând în concentratoare de oxigen.
România cere ajutorul UE pentru un medicament important în cazul COVID-19. Arafat: ”Vom activa Mecanismul de Protecţie Civilă”
Raed Arafat a anunţat, luni seară, că România va cere, în cursul zilei de marţi, la cererea Ministerului Sănătăţii, activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru medicamentul Tocilizumab.
”Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare”, a declarat Raed Arafat.
Șeful DSU a precizat că avem cantităţi suficiente pentru 2-3 săptămâni. ”Activăm Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi”, a mai declarat Arafat. Ministerul Sănătăţii va stabili în cursul zilei de marţi cantitatea necesară.
De asemenea, autorităţile iau în calcul posibilitatea de a solicita oxigenatoare individuale pentru a facilita creşterea numărului de paturi cu oxigen în spitale.
Raed Arafat a explicat și de ce autorităţile nu iau în calcul transportul pacienţilor cu coronavirus în străinătate. ”Acest lucru poate fi realizat la distanţe limitate, cu spitale din vecinătate. Noi avem foarte mulţi pacienţi la care le găsim locuri. Astăzi erau la un moment dat 50 de pacienţi pentru care căutam locuri.
Este imposibil să pui asemenea număr de pacienţi în avioane”, a explicat Raed Arafat.
Oficialul a precizat că pacienţii care trebuie deplasaţi cu oxigen nu pot fi urcaţi în avioane, existând risc de inceniu sau explozie. În plus, pacienţii intubaţi rareori suportă transportul şi, cel mult, pe distanţe scurte, nu patru-cinci ore.
Sursa: antena3.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: