JUSTITIE

Un expert american le arată celor din Ministerul Justiţiei cum recuperează banii de la infractori

recuperarea-prejudiciilor-expert-american_13408100

‘Mafioţii stăteau la închisoare, apoi ieşeau şi se bucurau de banii furaţi’ – va sună cunoscut? Este problema pe care şi-au pus-o şi americanii, însă în anii ’80, după ce au arestat liderii clanurilor mafiote. Aşa că Guvernul SUA şi-a pus la punct un program de recuperare a prejudiciilor. Unul dintre experţii care s-au ocupat de recuperarea banilor de la Whitey Bulger, cel mai căutat mafiot american, a venit la Bucureşti să le arate românilor cum să le ia banii corupţilor.

Era o recompensă de 1 milion de dolari pentru informaţii care să ducă la capturarea lui. Acum este 2 milioane, anunţa Richard Teahan, agent FBI.

Este cea mai mare recompensă pusă pe capul unui mafiot american, Whitey Bulger. Era cel mai căutat de FBI, înainte de teroristul Osama Bin Laden. Whitey a fost prins în 2011, după 16 ani de căutări. După povestea lui s-a făcut filmul „Cârtiţa” cu Jack Nicholson.

Unul dintre cei 10 cei mai căutaţi fugari de către FBI, James ‘Whitey’ Bulger a fost condamnat la două pedepse pe viaţă şi încă 5 ani pentru 31 de capete de acuzare, printre care 11 crime. Renumitul mafiot a fost condamnat şi la plata unor despăgubiri de 20 de milioane de dolari”, spunea agentul FBI Mollie Halpern, pe 25 noiembrie 2013.

Thomas J. Abernathy, inspector adjunct la Divizia Sechestre şi Confiscări a US Marshals, a făcut parte din echipa care s-a ocupat de recuperarea banilor de la Bulger. Americanii au scos la licitaţie bunurile mafiotului, chiar şi lucruri mărunte, cum ar fi o pălărie de-a sa. Abernathy explică de ce este importantă recuperarea banilor de la infractori.

Thomas J. Abernathy, inspector adjunct la Divizia Sechestre şi Confiscări a US Marshals:

‘Doar să îi bagi la închisoare nu a fost suficient, ieşeau din puşcărie şi se bucurau de roadele activităţilor ilegale. Aşa că Guvernul american şi unii dintre congresmani şi-au dat seama că a avea un program de confiscări va descuraja şi anihila infractorii’.

Americanii şi-au dat seama de acest lucru în anii 80 când au pus la punct programul de confiscări şi au creat o agenţie care să se ocupe de acest lucru. Noi avem acum acelaşi probleme.

Expertul american le-a arătat celor de la Ministerul Justiţiei cum funcţionează la ei Agenţia de recuperare a prejudiciilor. La noi, Fiscul recuperează mai puţin de 10 la sută. Americanii aveau anul trecut bunuri confiscate de peste 2 miliarde de dolari. Banii merg la victime, la iniţiative locale cum ar fi programe de educaţie sau antidrog şi într-un fond special pentru finanţarea agenţiilor, cum ar fi FBI.  – Sursa: TVR

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.