Ungaria: Nu avem nevoie de trupe NATO în țara noastră
Anunțul Budapestei despre sancțiunile americane împotriva Rusiei
Statele est-europene urmăresc îndeaproape ceea ce se întâmplă la granița ruso-ucraineană. În timp ce Moscova a desfășurat peste 100.000 de militari în acest sector, aceste țări se tem de consecințe grave în cazul unui conflict. Ungaria însă nuanțează temerile.
Într-o vizită la Moscova la începutul lunii acestei luni, premierul ungar Viktor Orban a declarat că nu vede nicio intenție din partea Rusiei de a invada Ucraina.
Iar ministrul său de Exerne, Péter Szijjártó, a făcut, miercuri, o serie de declarații despre implicarea NATO și despre ce ar trebui făcut pentru a obține o detensionare.
„Avem deja trupe NATO, adică armata maghiară”
„Trebuie să investim în diplomație și dialog. De aceea îndemnăm Federația Rusă și aliații noștri occidentali, țările mari, țările puternice, să nu renunțe la speranța unei reglementări pașnice”, a spus Szijjártó, în platoul Euronews.
El a pledat, de asemenea, să se evite „cel mai rău scenariu”, subliniind că „țările central-europene destul de mici” pot suferi consecințe grave în cazul „acțiunilor violente”.
În timp ce Polonia, România și Estonia au primit întăriri militare de la partenerii lor din Alianța Transatlantică, Péter Szijjártó a respins această idee pentru Ungaria.
„Nu vom accepta pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul țării, adică armata maghiară. Forțele armate maghiare sunt în stare să garanteze securitatea țării. Prin urmare, nu avem nevoie de trupe suplimentare pe teritoriul Ungariei”.
Considerând că sancțiunile împotriva Rusiei ar trebui luate doar „ dacă se întâmplă ceva”, Péter Szijjártó a pus sub semnul întrebării eficacitatea acestora.
„Impactul sancțiunilor trebuie analizat onest”
„Este evident că aceste sancțiuni nu funcționează. Nu am vrut să rupem unitatea europeană. Nu ne-am opus niciodată veto-ul. Ne-am aliniat întotdeauna cu această decizie. Dar dacă te uiți la sancțiunile în sine, este un eșec. Ele nu nu funcționează”, a spus șeful diplomației de la Budapesta.
„ Dacă vă uitați la volumul comerțului dintre marile țări din Europa de Vest (…) veți vedea cifrele și veți vedea cât de mari sunt schimburile comerciale între Franța și Rusia, între Germania și Rusia, au crescut de când sunt aplicate sancțiunile”.
„Poziția mea este așadar că, dacă vorbim de noi sancțiuni, este absolut necesar să vedem o analiză onestă a impactului sancțiunilor care au fost puse în aplicare”, a conchis el.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
La noi trupele Wermahtului sosesc,..ce urmeaza?…asaltul Odesei,Cotul donului,Stalingrad (Vogograd) si dupa aceia Siberia!…nu vrem sa deschidem ochi?..
Sieg Heil!