UPDATE. Ce a declarat DRAGNEA în fața judecătorilor ÎCCJ
Luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
UPDATE 6: „Îmi mențin declarația dată anterior și cea de la confruntare. Așa cum am spus și la fond sunt total nevinovat nu am avut cunoștință de faptul că doamnele Botorogeanu și Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus niciodată că aceste două doamne nu merg la locul lor de muncă”, a declarat Liviu Dragnea, în fața instanței.
„Nu am cerut nimănui și nu am făcut presiuni asupra niciunei persoane pentru a le menține pe cele două în funcție”, a mai susținut liderul PSD.
„Nu am coordonat sau controlat activitatea DGASPC. Nu se afla în subordinea mea, ca șef al CJ, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare le avea colegiul director și secretarul județului. De aceea aceste aspecte , astfel cum am arătat anterior, în declarația dată primei instanțe, erau prevăzute de dispozițiile legale, astfel că nu a fost necesar a emite eu că presedinte al CJ o dispoziție de delegare”, a mai susținut Dragnea în declarația făcută în fața instanței.
„Nu am discutat niciodată cu inculpatele Stoica și Botorogean, o discuție prin care se presupunea să se angajeze la DGASPC, iar în fapt să lucreze la organizația PSD”, și-a încheiat Dragnea depoziția..
UPDATE 5: Cerea de recuzare a fost repsinsă. Procesul a fost reluat.
UPDATE 4: Ședința a fost suspendată pentru jumătate de oră deoarece s-a aflat că soțul judecătoarei Simona Encean este simpatizant al PSD, iar aceaasta nu ar da dovadă de imparțialitate în judecarea cazului, informează Antena 3. „Am găsit articole legate de soțul doamnei Enceanu în sensul că dânsul ar fi susținător al PSD. Considerăm că este afectată imparțialitatea doamne judecător și considerăm că nu mai poate face parte din complet.”, au spus avocații lui Dragnea. La începutul ședinței, Simona Enceanu a cerut personal recuzarea în acest proces, dar solicitarea i-a fost refuzată.
UPDATE 3: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
Când Dragnea a ajuns la Înalta Curte, oamenii au început să se îmbrâncească și au scandat „La pușcările, gunoiule”. Doi bărbaţi au fost ridicaţi de jandarmi în urma busculadei şi duşi în clădirea instanţei.
UPDATE 2: Jandarmii au intervenit la protestul de la ÎCCJ, solicitând-le protestatarilor să iasă din curtea din curtea instituției și stea peste drum de sediul ÎCCJ.
În replică, protestatarii #Rezist au declarat că au notificat autoritățile cu privire l acest protest, dar jandarmii le-au explicat că notificarea nu este legală.
Pentru a preveni posibilele incident la sosirea lui Dragnea, jandarmii au adus garduri de protecție.
UPDATE: Un nou protest are loc, luni, la ÎCCJ, înainte de audierea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.
„Timp de 2 ani am creat peste 15 evenimente la termenele acestui proces. Am fost prezenti pe ploaie, ninsoare, ger sau canicula, iar unele au ramas memorabile. Iata ca ultimul termen se apropie. Inculpatul Dragnea este obligat sa vina sa isi sustina ultima pledoarie, altfel este in defavoarea lui”, notează organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Iniţial, judecătorii stabiliseră ca Dragnea să fie audiat pe 18 martie, însă liderul PSD nu s-a prezentat în instanţă, după ce s-a internat în spital.
Tot luni ar trebui audiată şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, după care judecătorii ar trebui să intre în dezbateri pe fond, acesta putând fi ultimul termen al procesului.
Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.
Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul „Referendumul”, rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: