Va curge sange
Dupa sentinta in dosarul Zambaccian, paradoxal, asta pare sa fie credinta deopotriva a entuziastilor si scepticilor insetati de dreptate si justitie: va curge sange.
Nimeni nu stie inca din ce directie. Ce s-a intamplat pe 6 ianuarie ar putea fi o cheie pentru descifrarea realitatii mai buna decat toate cheile justitiei despre care vorbea Traian Basescu inainte ca sentinta celei de-a doua condamnari a lui Adrian Nastase sa ingalbeneasca ecranele televiziunilor.
Semnificatia celor patru ani de inchisoare primiti de fostul premier al Romaniei nu poate fi insa intuita in totalitate, deocamdata, pentru ca ea urmeaza sa fie scrisa de evenimentele care-i vor urma. Ele vor curge fie in sensul dat de sentinta judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fie vor veni ca acte „reparatorii” ale unui eveniment ce va fi interpretat – de catre viitoarea putere politica – drept o eroare a unui sistem el insusi corupt.
Premisele celor doua factiuni din societatea romaneasca au fost enuntate in primele zile ale noului an, cand marii justitiari si anticorupti isi legau sperantele de presedinte si (paradoxal) de independenta Justitiei pentru o lista de viitori „grei” condamnati, in timp ce liderii PSD declarau ca vor tine aproape de mult prea prigonitul Nastase si anuntau obiectivul program pentru 2014: destructurarea „caramida cu caramida” a regimului Basescu, un sistem care s-a bazat pe o propaganda „tipica legionarilor si pe metode de persecutie ale comunistilor din anii ’50”.
De-a lungul celor doua grupari s-au asezat fanaticii si bocitoarele, cei care fie ca il plangeau pe „marele premier” care „a bagat Romania in UE si NATO”, fie plangeau de fericire la vederea imaginilor in reluare cu Nastase incatusat, temandu-se in acelasi timp putin ca ele nu se vor mai repeta si in cazul altor mahari din politica. Ambelor tabere de insetati de justitie si dreptate ar trebui sa le sune periculos insa alte intrebari decat cele pe care si le arunca unii altora in timp ce sefii lor conduc in tandem tara.
De exemplu, in care lume dintre toate posibile un Ponta il declara pe un Basescu cel mai mare rau al Romaniei dupa ce a semnat pe ascuns un pact de coabitare si a cazut la intelegere cu „dictatorul” pentru impartirea cheilor din justitie si de la care a preluat teme de guvernare majore? Pentru celalalt grup de infocati sustinatori ai ideii de justitie ar trebui mentionata doar coincidenta ca „marea” dreptate pe care a facut-o sistemul pe care il idolatrizeaza e aproape intr-un singur sens. Inca niciun greu al guvernarii pedeliste nu a fost luat la ochi de justitia independenta mosita de Basescu.
Dincolo de orice contextualizare, condamnarea lui Nastase ramane un act de justitie, din acest motiv inutil de comentat. Semnificatia lui trebuie insa sa fie fortata pana in punctul de unde Justitia nu va mai putea da inapoi si va produce dreptate dincolo de tabere, ideologii, politica si cliseele impuse de UE. Daca asta e declaratia de independenta a Justitiei, atunci ea nu mai trebuie sa se impiedice de nimeni si nimic.
In consecinta, la cat de mult s-a furat in Romania, ar trebui ca ani la rand de acum sa curga rauri de sange in justitie. Si nu doar dintre politicieni, unde e partea la vedere a coruptiei, ci si din mediul privat, acolo unde setea de dreptate a anticoruptilor nu a devenit inca un cult. Sursa: Ziare.com
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: