POLITICA

Va fi SOC la nivel planetar! America, detronată din vârful puterilor mondiale

În următorii ani, influenţate puternic şi de modul în care îşi vor reveni după pandemia de COVID-19, marile economii mondiale se pregătesc pentru a se rearanja în top. Statele Unite ale Americii vor cădea în curând din vârful piramidei.

China ar urma să devină cea mai mare economie din lume în anul 2028, depăşind Statele Unite ale Americii. Acest moment va veni cu cinci ani mai devreme faţă de previziunile iniţiale, motivul fiind diferenţele dintre China şi SUA când vine vorba despre revenirea după pandemie, potrivit Centrului pentru Cercetări Economice și de Afaceri din Marea Britanie (CEBR – Centre for Economics and Business Research).

În raportul anual al Centrului, publicat sâmbătă, 26 decembrie, se menţionează: “De ceva timp, o temă generală a economiei globale a fost lupta pentru putere dintre Statele Unite și China. Pandemia COVID-19 și consecințele economice au înclinat cu siguranță această rivalitate în favoarea Chinei”.

În plus, “gestionarea abilă a pandemiei de către China”, care a impus din timp restricţii dure, precum și impactul asupra creșterii economice pe termen lung din Occident au dus la o îmbunătățire a performanței economice a Chinei, relatează Mediafax.

În următorii cinci ani, respectiv în intervalul 2021-2025, China ar urma să se bucure de o creştere medie a economiei de 5,7% pe an, urmând ca apoi această valoare să scadă la 4,5% pe an între 2026 şi 2030.

Pe de cealaltă partea, SUA îşi vor reveni puternic după pandemie în 2021, estimează analiştii CEBR, însă creșterea va încetini la 1,9% pe an între 2022 și 2024, iar apoi va coborî din nou până la 1,6%.

Pe poziţia a treia, după China şi Statele Unite, vom regăsi Japonia până la începutul anilor 2030, când aceasta va fi depăşită de India, astfel că Germania va cădea de pe locul patru pe cinci.

Marea Britanie, care acum este pe locul cinci in topul economiilor mondiale, va cădea pe şase din anul 2024.

Europa este responsabilă pentru 19% din producția primelor zece economii globale în 2020, dar ponderea va scădea la 12% până în 2035, sau sub această valoare dacă în cazul unei separări nete între UE și Marea Britanie, se mai arată în raportul anual al CEBR.

“Vedem un ciclu economic cu rate ale dobânzii în creștere la mijlocul anilor 2020”, mai spun specialiştii britanici, iar asta va reprezenta o provocare uriaşă pentru guvernele care s-au împrumutat masiv pentru a-și finanța răspunsurile la criza COVID-19.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.