VESTE TRAGICA. A murit marele artist Benone Sinulescu
Benone Sinulescu a murit la 84 de ani de pneumpnie. Marele artist era bolnav de mai mult timp. Acesta a mai fost în grija medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Arad, unde a fost supus unui lung șir de analize, după a leșinat în casă.
A fost decorat de două ori, a scos 26 de albume în carieră, a cucerit inimile multor români cu muzica lui, precum și cu firea sa optimistă, dar în viața sa personală a avut parte de câteva momente dificile
Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie muncitoare, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.
După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.
Benone Sinulescu n-a dus lipsă de ambiție. Parcursul său în muzică ar fi putut să fie curmat de o experiență neplăcută pe care a avut-o când era încă un copil. A mers în București să dea examen la Școala Specială de Muzică, dar n-a intrat din prima. Abia la o următoare încercare a reușit.
De acolo, Benone Sinulescu a mers în linie dreaptă în cariera sa muzicală. La doar 18 ani înregistra melodiile ”Străina mamei, străină”, ”La Lenuța sub cerdac” și ”În munții Buzăului”. Cu ansamblul ”Ciocârlia” reputația sa a ajuns la un alt nivel. Au început și concertele, atât în țară, cât și în străinătate. La un moment dat, a colaborat cu orchestra ”Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat ”George Enescu”, în cadrul căruia a făcut un dialog muzical cu Irina Loghin.
Sursa: evz.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: