Vitamina care ajută la prevenția infecției cu COVID
Introducerea vitaminei D în alimentație ar putea preveni infectarea cu COVID-19. Mai multe țări practică suplimentarea cu această vitamină în organism pentru că în lipsa vitaminei D corpul uman este mai predispus la infecții.
Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, medicii recomandă suplimente din luna septembrie până în martie.
Săptămâna trecută, cercetătorii din Spania au ajuns la concluzia că 82% din pacienţii internaţi cu coronavirus, dintr-un eşantion de 216 participanţi, sufereau de o deficienţă de vitamina D.
În ce alimente găsim vitamina D
Vitamina D nu se poate lua numai din soare, trebuie să o aducem din alimente grase precum gălbenuşul de ou sau ficatul de cod. Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă este îmbogăţită cu un complex de vitamina B. Un studiu realizat în anul 2019, de Universitatea din Birmingham arată că numărul persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D.
Vitamina D se sintetizează în organism dacă stăm la soare fără protecţie solară
”Ştim din facultate, noi, medicii şi foarte mulţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi că vitamina D se sintetizează în organism dacă stăm la soare creşte nivelul de vitamina D din organism. Lucrul acesta se întâmplă în mod normal, este firesc, dar nu şi dacă stăm la soare cu protecţie solară, ceea ce foarte mulţi medici dermatologi recomandă.
Este bine să ştim că trebuie să stăm la soare fără niciun fel de cremă pe noi în orele acelea cu soare blând, adică dimineaţa şi după-amiaza, după ora, astfel încât să putem sintetiza vitamina D, aşa cum e normal să o facem. Dacă nu, începând cu toamnă-iarnă-primăvară trebuie să ne administrăm vitamina D” a explicat medicul Adina Alberts la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.
Înainte de a administra vitamina D este bine să ne testăm nivelul de vitamina D3 din organism
”Valorile normal sunt puţin discutate la nivel mondial, pentru că nu sunt de acord toţi specialiştii, undeva în jur de 40-90 de nanograme la mililitru ar fi o cantitate normală de vitamina D. Vitamina D în comparaţie cu vitamina C este o vitamină care se depozitează dacă există exces în organism şi poate să creeze această hipervitaminoză D, sau intoxicaţe cu vitamina D şi atunci noi trebuie să o dozăm înainte de a începe administrarea. Nu putem să luăm vitamina D a la long fără să o dozăm, aşa cum putem să facem totuşi cu vitamina c, pentru că este o vitamină hidrosolubilă” a mai adăugat medicul.
Medic român din SUA, despre doza zilnică de vitamina D
În urmă cu câteva luni, medicul român din Las Vegas, Ion Alexie, spunea că doctorii din mai multe ţări au făcut o legătură între carenţa de vitamina D şi infecţia cu coronavirus.
„Vitamina D este o vitamină care este necesară scheletului să fie puternic şi strong. Noi testam pe toată lumea oricând, şi se pare că şi italienii şi francezii, şi am impresia că şi în China au testat, apoi au pus informaţia pe computer care a arătat că cei care aveau deficienţă de vitamina D au avut mortalitate mai mare”, explica dr. Ion Alexie, medic infecţionist la un spital din Las Vegas.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: